En middag och lite kaffe senare

Ja, nu har vi ätit middag och jobbat lite till. Ett par koppar kaffe hanns det med också. God mat, gott kaffe och lite effektivt jobb. Perfekt.

Om jag ska sammanfatta dagens arbete lite kanske.

Vi började jobba runt kl 09.00. Kvart i har jag för mig.

Vi började med att lyfta upp alla väggar, kulisser och fonder på scenen. Byggde ihop allting, byggde säkerhets annordning runt, gick igenom och dubbelkollade så att allt satt fast ordentligt och rättade till lite småsaker med väggarna.

Efter det så började vi bygga ljus. Alltså allt som har med lampor och el att göra. Drog ut långa stammar (flera elkablar i samma gummi). Kopplade in alla lampor som sitter fast i alla fonder, bakom baldakiner, i väggar, på scenen, i taket och ja, överallt där det behövs el och lampor. Testade allting så att det funkade.

Vi har ställt ut rekvisitan på scenen och förberett rekvisitan som ska ligger bakom scenen. Kollat så att alla rörliga delar som ska användas funkar. D.v.s fönster, dörrar, garderob och sånt.

Efter det riggade vi ljudet, d.v.s högtalare, mixerbord, skvallerhögtalare till logen och bakom scenen. Vi drog ut alla kablar till det och kopplade in. Vi testade alla mickar. 9 myggor som är speciella för varje skådespelare, och 1 reserv. Sen testade vi en trådlös handmick som kommer att vara till konferencier.

Ja, vi det var dom största momenten i alla fall. Vi har gjort otroligt mycket mer smått och gott. Massa fixande hit och dit. Så vi har jobbat jäkligt mycket och effektivt idag.

Lägger upp lite bilder på hur allt ser ur från publiksidan.

Nu blir det sängen och lite tv.

Ha det så bra!


Scenen från publikens vänster


Scenen från publikens höger
Kanske lite svårt att se. Men det här är alltså en liten del av secenen(överdelen) fast på baksidan. Det vi ser här är en liten del av ljuset med tillhörande el. Elen går ju även till lite andra små lampor som sitter inbyggda i kulisserna.
Alla kulisser eller "väggar" sitter ihop med sprintar och gångjärn som sitter i kanterna på väggarna. Det svarta till höger på bilden är ju fonder i svart tyg. Dom är där så att när skådisarna går ut genom sidodörrarna så ska publiken inte kunna se oss i crew som springer bakom och fixar, publiken ska heller inte se att väggarna är bara 2 dm tjocka kulisser. Utan det ska finnas ett djup i det. Ja, tål väl att tilläggas, det är ju inte världens bästa bild utan det kommer bättre bilder på hur allt ser ut bakifrån när vi är på en större scen.

Kommentarer
Postat av: Charlotte

Sov gott -:)

2011-02-09 @ 21:50:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0